Çeker Ocak
Çeker ocak genel olarak deney yapılması amacıyla kullanılan ve deney yapıldığı sırada aynı zamanda güvenliğinde sağlanabilmesini gerçekleştiren ocak türüdür. Bu ocakların varlığı ile yapılan deneylerde ve testlerde güvenlik açısından rahatlama oluşur.
Çeker Ocak Nedir?
“Çeker ocak nedir” birtakım laboratuvar ve farklı ortamlarda deney çalışmalarının güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan bir üründür. Bu ürün ile sayısız deney ve testler güvenli şekilde gerçekleştirilebilir. Wikipedia kısa açıklamasına göz atabilirsiniz.
Çeker Ocak Ne İşe Yarar?
“Çeker ocak ne işe yarar” bu ocaklar genellikle laboratuvar ortamlarında bulunan yanıcı ve asit gibi maddelerin bulunması nedeniyle laboratuvar içerisinde yapılacak olan test ve deney çalışmalarında güvenliğin oluşturulmasını sağlar. Ayrıca çeker ocaklar, laboratuvar içerisinde oluşan birtakım kötü kokuların ve dumanların giderilmesinde oldukça faydalıdır. Çeker ocaklar bu anlamda oldukça işe yarar.
Çeker Ocaklar Ne İçin Kullanılır?
Çeker ocaklar ne zaman kullanılır denildiğinde genellikle deney çalışmalarının yapılmasında kullanılır diyebiliriz. Fakat çeker ocakların farklı kullanım alanları da mevcuttur. Kullanım alanına göre farklı modellerde olabiliyor. Fakat daha çok Laboratuvarlarda kullanılabildiğinden dolayı halk dilinde bu ürüne Laboratuvar tezgahı da denilmektedir. Çeker ocaklar havalandırma sistemine sahip ürünler olmakla beraber çalışma yüzeyi ve alanlarında ortaya çıkabilen farklı kokular ve dumanları engelliyor.
Çeker Ocaklar Nasıl Kullanılır?
“Çeker ocak nasıl kullanılır” bu ocakların açılır bölgesinden mümkün oldukça 15 cam kadar içeride çalışmaya özen göstermelisiniz. Tüm malzemelerin kaynama sırasında birtakım kimyasal maddeler ile deney yapılma esnasında kanadı mutlaka güvenlik kalkanı olarak kullanmalısınız. Siz bu kanadı kaldırdığınızda akış artacağından en az seviyede kanadı tutmaya çalışmalısınız.
Çeker Ocak Kullanım Talimatı
Çeker ocaklar kullanma talimati gereği toprak koruması olan bir elektrik tesisatına bağlanarak çalıştırılmalıdır. Ayrıca hiçbir şekilde bina içinde hava akımının olabileceği kapı, pencere kenarlarında kullanılmamalıdır. İnsan trafiğinin olduğu yerlerde kullanılmamalı ve ön cam kapağı açılmadan önce fan motoru açık olmalıdır. Patlama ihtimali olan malzemelerle kullanılmaya başlanmadan önce mutlaka elektrikli cihaz bağlantısı yapılmış olmalıdır.
Çeker Ocak Asitlere Karşı Dayanıklı mı?
Çeker ocaklar asitlere karşı dayanıklılık gösterirler. Deney çalışmalarında kullanılan malzemelerin çoğu asit bazlıdır. Çeker ocakların amacı zaten asit ve kimyasal maddelerden oluşan kokuları bertaraf etmektir.
Çeker Ocak Ne Zaman Kullanılır?
Çeker ocaklar deney çalışmalarının yapıldığı sırada oluşabilecek birtakım yoğun kokuların ve asit gibi maddelerin tahliyesinin sağlanmasına yarayan üründür. Dolayısıyla laboratuvarlarda böyle deney çalışmaları olduğu zaman faydasından yararlanılır.
Çeker Ocaklar Yapısal Bölümleri Nelerdir?
Çeker ocak temel olarak 4 bölümden oluşur.- Havalandırma fan motorları bölümü
- Kirli hava çıkış bağlantıları bölümü
- Ağırlık sistemleri bölümü
- Aydınlatmalar bölümü
Çeker Ocak Özellikleri Neler?
Çeker ocakların bilinen özellikleri arasında ilk olarak kullanıldığı tüm alanlara sağlık ve hijyeni oluşturduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca yan panellerinde taşıyıcı bir kısım bulunur. Çeker ocağın iki yanında da servis kolonları vardır. Bu kolonlardan biri elektrik hatlarının tam olarak güvenli şekilde kullanılmasını sağlarken diğer kolon ise doğalgaz hattının iç kısmının kontrol edilmesini sağlar.
Çeker Ocak Standart Ölçüleri
Çeker ocaklar genel olarak 1200 ile 1800 mm arasında genişliğe 900 mm derinliğe ve 2400 mm yüksekliğe sahip ürünlerdir. Fakat bu ölçüler haricinde kullanım alanına göre farklı ölçülerde de üretimi yapılabilmektedir.
Çeker Ocak Çalışma Prensibi
- Çeker ocak tezgahlarının ilk olarak doğru çalışıp çalışmadığının kontrolünü yapmalısınız.
- Burada açığa çıkan çapraz hava akımlarından kaçınmalı ve cihazın olduğu alandaki pencerelerin kapalı olmasına dikkat etmelisiniz.
- Mutlaka 15 cm çeker ocağın içerinde çalışmaya özen göstermeniz gerekir.
- Çeker ocağın kanadını güvenlik kalkanı olarak kullanmalısınız.
- Ayrıca çeker ocak kullanılmadığı durumlarda malzemelerin sızdırmaz kaplar içinde olması gerekir.
Çeker Ocak Modelleri
Çeker ocak modelleri kullanım alanlarına göre farklılık gösterebilir.- Standart çeker ocaklar
- Kimyasal çeker ocaklar
- Walk-in modeli
- Exproof (patlamaz) Çeker ocak modeli
- Kimyasal Wet
- Opsiyonel çeker ocaklar
Çeker Ocak Modelleri Özelleştirilebilir Mi?
Çeker ocak modellerinin en kullanışlı yönü kullanım alanına göre özelleştirilebiliyor olmasıdır. Kişi kendi laboratuvar ortamına göre bir çeker ocak bulamadığında rahatlıkla herhangi bir çeker ocağı laboratuvarına yerleştirebilir. Bacasız çeker ocak modeli de kullanılabilir.
Çeker Ocak Opsiyonel Parça Eklenebilir mi?
Evet, Çeker ocaklar özelleştirilebilir ürünler olduğu için opsiyonel farklı parçalarda eklenebilir.
Çeker Ocak ve Biyogüvenlik Kabininin Farkı Nedir?
Biyogüvenlik kabini ile çeker ocak arasındaki en bilindik fark çeker ocaklarda HEPA filtresinin olmamasıdır. Dolayısıyla “çeker ocak ve biyogüvenlik kabinin farkı nedir” hususunda HEPA filtresinin olmamasından dolayı biyogüvenlik kabini ve çeker ocak farkı oluşuyor diyebiliriz.
Biyogüvenlik Kabinleri hakkında bilgi almak için bu yazımıza göz atabilirsiniz
Çeker Ocak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Çeker ocak alırken ilk dikkat edilmesi gereken nokta cihazın TS EN 14175 standardına uygun üretilip üretilmemesine özen gösterilmelidir. Bu husus oldukça önemlidir. Ayrıca çeker ocak alırken nelere dikkat edilmeli hususunda bir diğer noktada cihazın modeli ve özellikleridir.
Çeker Ocak Fiyatları Ne Kadar?
Çeker ocak fiyatları araştırılması yapıldığında kullanım alanına göre farklı fonksiyonlarda ve modellerde ürün olduğunu görebilirsiniz. Dolayısıyla çeker ocak fiyatları modellerine göre farklılık gösterebiliyor. Çeker ocak fiyat teklifi almak için buradan bize ulaşabilirsiniz.Çeker Ocak Görselleri
15
Yıllık Tecrübe
17+
Ülkeye İhracat
50000+
Proje Uygulama
1500+
Mutlu Müşteri